Retouren

Boekenplankenopmaat.nl staat ook voor service op maat. We helpen je graag persoonlijk met je vragen en garanderen je een eindproduct naar wens. Vind je het toch vervelend om online te bestellen zonder ons goed te kennen? Dat snappen we natuurlijk. Onze referenties geven je ongetwijfeld extra vertrouwen en bel ons anders gewoon even op.

Bedankt dat je de tijd neemt voor het lezen van onze voorwaarden met betrekking tot retouren. Dit is een hoofstuk uit onze algemene voorwaarden.

Artikel 9. Herroepingsrecht
9.1.        Met in achtneming van het bepaalde in artikel 9.6 heeft Klant het recht de bestelling via de Webshop

tot 14 dagen na ontvangst van de bestelling zonder opgave van reden te annuleren. Enkel vooraf digitaal aangemelde retourzendingen via het account van Klant dan wel via een link in de correspondentie, binnen de aangegeven bedenktijd van 14 dagen kunnen in behandeling worden genomen. Na annulering en melding heeft Klant (nogmaals) 14 dagen om de ontvangen bestelling retour te sturen.

9.2.        Het volledige orderbedrag inclusief de oorspronkelijke verzendkosten zal aan Klant

gecrediteerd worden binnen 14 dagen na aanmelding van de retour mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Het bedrag wordt teruggestort op de rekening waarvan Klant de aankoop heeft betaald. Indien Klant een deel van de bestelling niet retourneert, zullen de oorspronkelijke verzendkosten niet worden vergoed. De consument draagt de rechtstreekse kosten van het terugzenden van het product.  

9.3.        Indien Klant gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan Boekenplankenopmaat.nl geretourneerd worden.

9.4.        Tijdens de bedenktijd van 14 dagen, dient Klant zorgvuldig om te gaan met het bestelde product, de verpakking en labels. Klant zal de bestelling slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij/zij de bestelling wenst te houden. Retourzendingen worden uitsluitend geaccepteerd als het product, met inachtneming van het hiervoor bepaalde, onbeschadigd en ongebruikt is en de oorspronkelijke verpakking eveneens onbeschadigd is.

9.5         Het risico en de bewijslast voor de juiste en tijdige uitoefening van het herroepingsrecht ligt bij Klant.

9.6.        Het herroepingsrecht is uitgezonderd voor de aankoop van producten die vervaardigd zijn conform instructies van de Klant (maatwerk), zoals boekenplanken, bureaubladen etc. Klant kan een dergelijke Overeenkomst niet op grond van de wettelijke bedenktermijn ontbinden.

9.7         Na de betaling ontvangt Klant een bevestiging van de bestelling. Wanneer Klant deze alsnog wil annuleren, dan kan dat in aanvulling op het bepaalde in dit artikel, mits Boekenplankenopmaat.nl het product nog niet in productie heeft genomen dan wel verstuurd. Klant dient in dit geval zo snel mogelijk per e-mail contact met Boekenplankenopmaat.nl op te nemen waarbij Klant het ordernummer dient te vermelden.