Niet zeker van de keuze? Bestel een sample onderaan deze pagina.

Materialen

Bij Boekenplankenopmaat.nl werken we graag met mooie en duurzame materialen. Er lopen hier nogal wat “Pietjes Precies”. Dat zien we gelukkig terug in de beoordelingen die we krijgen. Naast de keuze voor degelijk en sustainable materiaal, werken we specifiek met lichtgewicht plaatmateriaal met een maximale stabiliteit. Dit maakt zowel de productie als de omgang thuis relatief eenvoudig. Met als positief gevolg een reductie van de ecologische footprint van 2/3 ten opzichte van massieve materialen met dezelfde afmetingen. Dit geldt voor het transport en fabricage.

De platen hebben een toplaag van design folie (Unikleuren en Reprodesign met structuur) of een eikenfineer houtlaag. De eikenfineer houtlaag wordt bewerkt met Monocoat olie. Je bepaalt zelf de kleur.

De zichtbare kanten van onze meubels werken we op fraaie wijze af met een hoogwaardige kantenband van 2 millimeter dikte, gemaakt van pvc of van eikenfineer. Zowel de kleuren als de design of patronen zijn dus exact hetzelfde als de toplaag van het plaatmateriaal. Dit geeft ze een authentieke look.

Het onderhoud van al ons plaatmateriaal is zeer eenvoudig. Je kunt de planken afnemen met een schone, lichtvochtige doek of met een stofdoek. Nadrogen kan met een schone doek.

Boekenplankenopmaat.nl staat voor kwaliteit. Voordat we besluiten om een bepaald product in ons assortiment te nemen, wordt deze uitvoering door onszelf getest.

Het plaatmateriaal dat Boekenplankenopmaat gebruikt voor het maken van zijn op maat producten is een lichtgewicht plaat met een gemelamineerde (CPL en fineer) spaanplaat als toplaag en een kartonnen kern binnen. Dit sandwichbord biedt maximale gewichtsvermindering zonder verlies van sterkte en stijfheid. Al onze platen zijn vervaardigd uit 2 deklagen van 8 mm die een lichtgewicht plaat met honingraatkern van 22 mm omhullen.

Duurzaam geproduceerd

We gaan voor een positieve invloed op de planeet.